Wysłany: 2009-09-15, 05:33 PATRICK SWAYZE NIE ŻYJE !!!
W wieku 57 lat zmarł w poniedziałek aktor filmowy Patrick Swayze - poinformowała jego agentka Annett Wolf.
Swayze, znany z ról w takich filmach jak "Dirty Dancing" i "Ghost" (polski tytuł: "Uwierz w ducha")walczył od prawie 2 lat z nieuleczalnym rakiem trzustki. Aktor zmarł w otoczeniu rodziny.
Ten szczególnie zabójczy rodzaj raka rozpoznano u niego w styczniu 2008 r. Mimo choroby Swayze pracował nad kolejnymi odcinkami serialu TV "The Beast". Przy pomocy swej żony pisał też pamiętniki.
W wywiadzie udzielonym w styczniu br. Swayze przyznał, że może mieć przed sobą tylko 2 lata życia.
Rak trzustki z reguły kończy się śmiercią chorego. Według specjalistów, szansa na przeżycie 5 lat chorych, u których rozpoznano ten rodzaj raka wynosi zaledwie 5 proc.
_________________ BEZ MUZY LAT 80 TEN ŚWIAT BYŁBY PUSTY!!!
Bardzo, bardzo przykra wiadomosc ...
Byl wspanialym aktorem ...
Znow wielki smutek i zal, ze odchodza tak wspaniali "kultowi" ludzie ... bo dzis ich juz tak malo!
_________________ ... bo muzyka łagodzi obyczaje ...
Wysłany: 2010-05-18, 17:55 Wokalista Black Sabbath nie żyje
James Ronnie Dio zmarł na raka. Był jednym z kilku najważniejszych wokalistów hard rockowych. Śpiewał m.in w Black Sabbath, gdzie z powodzeniem zastępował Ozzy'ego Osbourne'a
Nagrał albumy „Heaven and Hell”, „Mob Rules”. Ostatnio z muzykami Black Sabbath tworzył supergrupę Heaven and Hell. Wcześniej zabłysnął u boku Ritchiego Blackmore'a w Rainbow.
Miał też solowy projekt Dio. Od początku roku było wiadomo, że zmaga się ze śmiertelną chorobą. Przesyłał ze szpitala dobre wieści. Miał wystąpić na objazdowym festiwalu Sonisphere wraz z Metalliką i Megadeath.
Po długiej i ciężkiej chorobie w Siemianowicach Śląskich zmarła Krystyna Stolarska - Gayga
gwiazda polskiej muzyki lat 80. Miała 56 lat.
Wiadomość o śmierci artystki podały dzisiaj śląskie media.
Gayga była nie tylko piosenkarką, ale też kompozytorką, skrzypaczką i autorką tekstów. W swojej twórczości łączyła elementy bluesa, rocka i pop-u.
Podbiła Listy przebojów takimi utworami jak : " Ja ruchomy cel ", " Graj, nie żałuj strun ", czy " Ostatni singiel ".
Wielokrotnie występowała na festiwalu piosenki polskiej w Opolu oraz w Sopocie, koncertowała również za granicą.
Krystyna Stolarska urodziła się w Będzinie 30 października 1954 roku. Była absolwentką średniej szkoły muzycznej w klasie skrzypiec, ukończyła też studia na Wydziale Pedagogicznym Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.
Strasznie smutna wiadomość .. jako dziecko nagrywałam z zespołem tanecznym teledysk z Gaygą w studiu w Katowicach ... to nasza Krajanka taka młoda kobietka .. to straszne
To było cos dla dzieci .. ale nie pamiętam .. śpiewała " lata ptaszek po ulicy.." byłam dzieckiem
nawet nie wiem czy to kiedyś leciało na antenie choć koleżanki mówiły ze tak
Wysłany: 2010-09-13, 17:37 Jarosław Kukulski nie żyje
Dziś w Warszawie w wieku 66 lat zmarł Jarosław Kukulski, słynny polski kompozytor, autor takich przebojów jak "Tyle słońca w całym mieście" i "Najtrudniejszy pierwszy krok". Mąż zmarłej 30 lat temu Anny Jantar. Po Jej śmierci komponował piosenki dla wielkich polskich artystów: Haliny Frąckowiak, Eleni, Ireny Jarockiej, Krzysztofa Krawczyka, Bogdany Zagórskiej i Jadwigi strzeleckiej.
_________________ Muzyka wyrasta z uczuć, ale nie można ich zastąpić
Wysłany: 2010-09-30, 19:03 Romuald Czystaw nie zyje
Człowiek, który jako pierwszy zaśpiewał "Za ostatni grosz" i "Nie wierz nigdy kobiecie", Romuald Czystaw, nie żyje. Były wokalista Budki Suflera zmarł w wieku 60 lat.
Romuald trafił do Budki Suflera w 1978 r., zastępując na wokalu Stanisława Wenglorza. Z zespołem nagrał trzy płyty studyjne: "Na brzegu światła" (1978), "Ona przyszła prosto z chmur" (1980), "Za ostatni grosz" (1982). Oprócz śpiewu Czystaw miał również udział w pisaniu muzyki - jego autorstwa jest utwór "Nie taki znowu wolny" z ostatniej płyty z jego udziałem.
Pokój Jego duszy [*]
_________________ Muzyka wyrasta z uczuć, ale nie można ich zastąpić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum