Przesunięty przez: ejtismen 2015-11-24, 14:44 |
Andrzejki w klimacie lat 80' |
Autor |
Wiadomość |
Michal35452
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2012-11-06, 16:39 Andrzejki w klimacie lat 80'
|
|
|
Czy wybiera się ktoś może 24.11.2012 do Ergoareny Gdańsk & Sopot.
Bo ja tak |
|
|
|
|
|
Tomex

|
Wysłany: 2012-11-08, 10:26
|
|
|
Niestety nie jest mi dane być na tej imprezie. Ale to dobrze Michał, że będziesz reprezentował nasze radio. Liczymy na relację z koncertu i Twoje wrażenia w tym temacie oraz kilka fotek zarzuconych do albumu http://rm80.pl/album_cat.php?cat_id=37.
Info o koncercie tutaj http://rm80.pl/viewtopic.php?t=8426 |
_________________ The Dark Side Of The 80's
 |
|
|
|
|
|
Aneta
SANDRA

|
Wysłany: 2012-11-08, 13:45
|
|
|
No kurde nie po drodze
Ale mam nadzieje że Nam zdasz obfitą w foty relację :sandra: |
_________________ WWW.SANDRA.ORG.PL
 |
|
|
|
|
|
Michal35452
|
Wysłany: 2012-11-08, 15:03
|
|
|
Postaram się |
|
|
|
|
|
Linda Bell
|
Wysłany: 2012-11-13, 21:53
|
|
|
Ja też się wybieram. |
|
|
|
|
|
Angebora
Angebora

Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 2012-11-13, 22:23
|
|
|
W Poznaniu ta sama impreza...ale także Thomas Anders 1 grudnia,wcześniej w Krakowie i Wrocławiu,pózniej w Warszawie...chyba się skuszę:) |
_________________ Angebora |
|
|
|
|
|
Michal35452
|
Wysłany: 2012-11-27, 00:16
|
|
|
Już ochłonąłem więc mogę co nieco napisać o koncercie.
Zdjęcia wrzuciłem tu: http://rm80.pl/album_cat.php?cat_id=37
Na początek ogólnie.
Koncert planowany był na godz 20.00. Ergo Arena miała być otwarta od 19.00 no i ja aby ominąć korki i tłok tuż przed koncertem udałem się o 19 tej a tu co?
Drzwi zamknięte, kolejka przed wejściem a na dworze kilka stopni Celsjusza . Otwarto nam o 19.20.
Następne pół godziny przed wejściem bezpośrednio na halę
Koncert rozpoczął się z 15-to minutowym opóźnieniem. To jeszcze można zrozumieć.
Czytałem przed wyjazdem opinie na temat Ergo Areny, obsługi podczas imprez i innych takich tam. Ludzie nie byli zadowoleni(w większości, a to że akustyka zła, przy wyjeździe nie ma parkingowych, mało otwartych wyjść) no ale pomyślałem czepiają się. A tu niespodzianka - sprawdziło się. Ale najgorsze dopiero miało nadejść.
Pierwsze nuty od Papa D i... wielki łomot. Ta hala nie nadaje się do koncertów. Bas odbija się od betonowych ścian i błąka się po sali co chwilę trafiając do uszu słuchacza z różnych stron.
Papa D wypadł nieźle. Zagrali najlepsze kawałki: "Pocztówka z wakacji", ,,Panorama Tatr", ,,Ocean wspomnień", ,,Kamikadze wróć" czy "Gdzie jest Ola". Wykonali także utwór z repertuaru Laid Back - Sunshine reggae. Nie jestem zbytnim fanem zespołu tak że dla mnie ,,mogło być".
Sheyla Bonnick z Boney M. Z tego co wyczytałem to ta pani wiele wspólnego z Boney M nie miała no i koncert właśnie to pokazał. Muzyka z playbacku i ,,śpiewy" trzech pań i jednego pana nie zawsze zgrywające się z podkładem. Nie wiem czy osoby które zapraszały ten zespół wiedziały na co ich stać. Piękne przeboje Boney M z przed lat zostały zp..... . Ale ja wykorzystałem ten czas na zwiedzanie Ergo Areny
Wreszcie wyszła Sandra i w końcu zatarły się moje złe odczucia Gdy Pani wbiegała na scenę poślizgnęła się i upadła tuż przy mikrofonie(niestety zdjęcia tego momentu nie udało mi się zrobić )ale na szczęście nic się nie stało. Były wielkie przeboje( ,,In The Heat Of The Night" , ,,Hi! Hi! Hi!", ,,Little Girl" , ,,Stop For A Minute" , ,,Hiroshima" i wiele innych) oraz utwory z ostatniej płyty i na zakończenie ,,Maria Magdalena". Szkoda tylko że Sandra zbytnio nie starała się ukryć że śpiewa z playbecku. Kilka razy po prostu zbyt późno podniosła mikrofon do ust .
Najlepsze zawsze na końcu. Samantha Fox zrobiła na mnie największe wrażenie. Stało się tak jak zapowiadał konferansjer - dała show Ruszała się na scenie niczym nastolatka . Było: I Surrender (To The Spirit Of The Night), True Devotion, Call me(z rep Blondie), La isla bonita( z rep Madonny), I Only Wanna Be With You, The secret i wiele innych , no i na zakończenie Touch me . Szkoda tylko że większość widzów nie dotrwała do końca koncertu. Ale nie wiedzą co stracili a stracili bardzo dużo.
Podsumowując stwierdzam że występy Sandry i Samanthy Fox usatysfakcjonowały mnie w 100%. Jako że byłem kierowcą Nie byłem w czasie koncertu pod wpływem żadnych środków dopingujących i napoi wyskokowych tak że opinia moja jest w miarę obiektywna . Może panowie organizatorzy pomyślą nad poprawą akustyki w hali bo chętnych na koncerty w przyszłości może kiedyś zabraknąć. Ja jednak dam sobie szanse i na następny koncert z lat 80-tych raczej przyjadę ( marzec 2013) |
|
|
|
|
|
Michal35452
|
Wysłany: 2012-11-27, 00:19
|
|
|
Uff. Ale się rozpisałem. Mam nadzieję że ktoś przeczyta |
|
|
|
|
|
Aneta
SANDRA

|
Wysłany: 2012-11-27, 08:05
|
|
|
Przeczyta Super relacja ......... odnośnie Bony M to muszę Ci powiedzieć że byliśmy z ekipą RM80 na koncercie w czerwcu we Wrocławiu gdzie byli też Lou Bega , Savage , CCCatch no i oczywiście :sandra: i przy ich przebojach rozruszała się cała Hala Stulecia , zagrali bosko , Sandra jako GWIAZDA koncertu wystąpiła na samym końcu i Ci powiem że już siły skakać nie miałam ...... a nasz balkonik bawiących się przedstawicielek RM80 widoczny był z daleka Ojjjj było bosko |
_________________ WWW.SANDRA.ORG.PL
 |
|
|
|
|
|
Tomex

|
Wysłany: 2012-11-27, 09:37
|
|
|
dziękuję Michał za relację i fotki |
_________________ The Dark Side Of The 80's
 |
|
|
|
|
|
Angebora
Angebora

Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 2012-11-27, 18:25
|
|
|
Zrelacjonowane szczegółowo Ta sama ekipa była w piątek 23 listopada w poznańskiej Arenie i podobno zabawa była przednia.Nie przywiodła tłumów,a Samantha Fox podobno najlepiej rozbawiła towarzystwo.Artystka przeciągnęła koncert do 00,30(zaczął się 20,30).Nic więcej na ten temat nie dodam,bo nie miałam przyjemności tam być
Natomiast już w sobotę będę miałą przyjemność zobaczyć Thomasa Andersa i Modern Talking bend.Tu będę mogła co nieco wiecej powiedzieć... |
_________________ Angebora |
|
|
|
|
|
Linda Bell
|
Wysłany: 2012-11-27, 19:35
|
|
|
Narażę się fanom Sandry, ale jej występ jak dla mnie był najgorszy. Za to Samantha...Co ta kobieta bierze? Oczywiście pytanie zadane z przymrużeniem oka. Sammy to po prostu wulkan. Cały czas w ruchu, rewelacyjna kondycja. I naprawdę świetny głos.
Ogólnie cały koncert dobry choć do rewelacji troszkę mu brakowało. Mam wrażenie, że Hitparada była jednak lepsza. No i nagłośnienie...porażka a stałam w tym samym miejscu co na Hitparadzie. |
|
|
|
|
|
Michal35452
|
Wysłany: 2012-11-27, 21:05
|
|
|